Bus Trein Luchthaven Metro Tram
Toggle navigation

Architecturale verfijning van R&D

22/11/2019


Het architectenbureau Robbrecht en Daem, opgericht in 1975 door Paul Robbrecht en Hilde Daem, heeft een matuur oeuvre ontwikkeld dat zich op internationale niveau kan meten.

Het brede portfolio bestaat uit een indrukwekkend aantal architectuur- en infrastructuurprojecten, interieurs en landschappen. De constante kwaliteit van de realisaties is steeds het resultaat van een doorgedreven architecturale visie, onder meer op kleurgebruik, maatvoering en materialiteit. Die eigen ‘architectuurtaal’ van Paul Robbrecht, Hilde Daem en Johannes Robbrecht, die sinds 2012 partner is, heeft als doel een eigentijdse en menselijke positie in te nemen met projecten die een statement maken binnen de brede culturele context van wetenschap en kunst.

Ondertussen werken meer dan 40 medewerkers aan een uitbreidende opdrachtenportefeuille van grootschalige opdrachten en infrastructuurprojecten, in vaak in stedelijke omgevingen met complexe programma’s, regelgevingen en opdrachtgevers- en samenwerkingsstructuren. Grote collectieve woningbouwontwikkelingen in de binnenstad (bv. Academie in Gent, eveneens een ontwikkeling van 3D Real Estate) worden afgewisseld met kantoor- en zorginfrastructuur (bv. Nieuwbouw Ziekenhuis Netwerk Antwerpen).

De reconversie- en restauratieprojecten die het bureau de afgelopen decennia heeft uitgevoerd, vormen de scherpste illustraties van een architectuur in dialoog.

De werkwijze is steeds:
‘change a lot to change nothing at all’.


Gloria is nu instapklaar

Het architectenbureau Robbrecht en Daem, opgericht in 1975 door Paul Robbrecht …

Lees meer

Duurzame visie van 3D Real Estate

Het architectenbureau Robbrecht en Daem, opgericht in 1975 door Paul Robbrecht …

Lees meer

Betrouwbaar gebouwd door Besix

Het architectenbureau Robbrecht en Daem, opgericht in 1975 door Paul Robbrecht …

Lees meer

Contacteer ons


0468 350 000

info@gloria-ieper.be

Sint-Jansstraat 27 GLV A, 8900 Ieper


powered by hooox  |  Privacy Policy  |  Cookies